šachy na čtyřicítku
Potřebné ingredience
hladká mouka, cukr, krupice, vejce, (kakao), marcipán. na krém: mouka, mléko, cukr krupice, máslo marmeláda na potření piškotu
Postup přípravy
nejprve si vyšleháme žloutky s trochou cukru, poté vyšleháme bílky se zbylím cukrem, Do sněhu přidám lžíci vody a to tolik lžic, kolik je bílků a špetku soli. Do vyšlehaných žloutků přidáme polovinu mouky. Opatrně promícháme, přidáme polovinu sněhu, promícháme a nakonec přimícháme zbylou mouku a sníh. Vše mícháme opatrně, aby nám nespadl sníh v těstě. Na jedno vejce přijde 50g mouky a 50g cukr, i když já dávám i méně cukru. pečeme na 160 - 180stupňů, podle trouby. Vychladlý piškot rozřízneme pomažeme marméládou a promažeme připraveným krémem. Z mouky a mléka a cukru připravíme moučnou kaši, kterou necháme vychladnout a do vychladlé přidáme vyšlehané máslo. potáhneme marcipánem, vytvořme šachovnici a šachy :-)
bílé šachy
černé šachy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blanuse
(upraveno)
12. 2. 2012, 19:59
super šachy, to modelování nezávidím, to musela být piplačka
:-D :-)
(upraveno)
12. 2. 2012, 14:09
děkuji!!! Nene, žádná forma, všechny šachy jsou dělány ručně. nejprve vykrojená různě velká a různě silná kolečka, která se slepí a k tomu jsou různě přilepovány válečky a kuličky až to vytvoří šachy docela piplačka, ale za výsledek to určitě stálo.
Zuzikk
(upraveno)
12. 2. 2012, 9:49
jsou nádherné!! nějaká forma? už jsem teda něco viděla ¨jen nevím jestli je to až tak super!!
Elvela
(upraveno)
12. 2. 2012, 9:23
moc pěkné šachy